Община Родопи

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Home

Актуално за училища

 

 

На 28.04.2014 г.се проведе финалния етап на Проекта „Народните будители и Аз” в община „Родопи”. Първите места бяха заети от:

1.място - VІ кл. при ОУ „П. Славейков” с.Белащица

2.място - VІ кл.при ОУ”В.Левски” с.Брестник

3.място – VІ кл. при ОУ”П.Хилендарски” с.Цалапица.

Победителите получиха купи и футболни топки, връчени от зам. кмет на община „Родопи” г-жа Таня Бочукова.

На 10.05.2014 г. се проведе етап от областния кръг на Проекта „Народните будители и Аз”, в който участваха отборите-победители в  общините Родопи и Марица. Учениците, които представиха Община”Родопи” са от  VІ клас при ОУ”Пенчо Славейков” с.Белащица. Те достойно се справиха с опонентите си от Vклас от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”с.Труд.Шестокласниците ни показаха отлично познаване на биографиите на будителите и постигнаха резултат 90,40%. Поздравления за нашите упорити и трудолюбиви ученици. Продължава участието им в следващите двубои срещу други общини в област Пловдив.


На 09.05.2014 г.(петък) от 13.00 часа в заседателната зала на Община „Родопи”- Пловдив бе организирано еднодневно обучение с начални учители от основни училища на Община „Родопи” на тема: „Добри практики и форми на педагогическо взаимодействие с родители”. Презентация на тема „Родители и училище - едно възможно партньорство” интерактивни родителски срещи представи екип от учители с ръководител г-жа Даниела Петкова, директор на ОУ „Граф Н. Игнатиев”, с.Граф Игнатиево. „Един поглед към родителската среща”и представяне на карта, част от ученическото портфолио представи Марияна Иванова - гл. учител в ОУ „Христо Ботев” с. Крумово. Обучението завърши с кратки коментари по посочената тема на г-жа Васка Атанасова - Старши експерт по начално образование към РИО гр.Пловдив.


Община „Родопи”-Пловдив съвместно с Община „Марица” организира обучение на тема: „Обмяна на опит и добри практики” за директори на основни училища от двете общини на 27-28.03.2014 г. в Екохотел „Здравец”- парк „Родопи”. На мероприятието бяха поканени г-н Рангел Райчев и г-жа Соня Мелоян – Старши експерти по организация на средното образование, за да участват в мероприятието.

Г-жа Мелоян представи презентация на тема: „Стратегия за намаляване дела на преждевременно напусналите образователната система(2013-2020)-ресурси и мерки”, а г-н Райчев - „Фактори, затрудняващи превенцията и интервенцията при отпадане на ученици от образователната система”.Обучения от този вид са от полза на директорите, за да се акцентира на новостите и проблемите, с които се сблъскват при своята работа. Демонстрирана бе работеща практика за възможното партньорство между родители и училище.


Децата номинирани на общинския кръг на Талантиадата „Мини мис и Мини мистър” взеха участие в Националния конкурс в гр.София проведен на 29.03.2014г..

Танцьорите от танцовата група по джаз балет към НЧ "Наука - 1919 г" - с. Крумово, изпълниха  два танца. Г-жа Илиана Балийска връчи купа за надталанчване на участващите с пожелание да пеят и танцуват все така хубаво.
След участието в детското шоу, танцовата група посети една от българските исторически перли - Боянската църква. На децата беше изнесена беседа за значимия принос на средновековно изобразително изкуство.


Във връзка с постигнати отлични резултати по Проекта „Народните будители и Аз“, учениците от:
ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с.Устина
ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с.Браниполе
ОУ „Васил Левски“ с.Брестник
получиха, като награда от кмета на Община „Родопи“ – инж.Пламен Спасов еднодневна екскурзия до град Панагюрище, която се осъществи на 07.06.2013г.

   

Обновените училища на територията на община "Родопи" след изпълнение на проект "Модерни училища за нашите деца"

 

 
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ЗА МЛАДЕЖИТЕ
www.youthbg.info
www.eurodesk.bg

alt

alt

alt

Кой е Онлайн

В момента има 19 посетителя в сайта

Анкета

Бихте ли се включили като доброволец в някоя инициатива?